VBDCK Brewery

VBDCK Brewery

Activiteit: Brouwerij
Provincie: Oost-Vlaanderen
Klant sinds: 2016
Platform gebruikt: Elugie Power Station

VBDCK is een bijzondere brouwerij, dat verklapt alleen al de naam. Die vertegenwoordigt de families erachter: Verbeeck-Back-De-Cock. Ze bestaat sinds 1867 en het brouwgeheim is altijd binnen deze muren gebleven. Paters of grote bedrijven komen er niet aan te pas.

Duurzaam brouwen

Bij deze hernieuwingen hoorden ook een aantal praktische aanpassingen voor een duurzame toekomst. Zo vertelt eigenaar Philippe: “Vandaag is ecologisch verantwoord ondernemen belangrijk. Wij wilden duurzame en betaalbare energie voor ons bier.”

 

Het familiebedrijf ging op zoek naar een groen alternatief met lage, stabiele elektriciteitsprijzen. Zo moest de nieuwe stroombron ook hun aanliggende, originele B&B met zeven kamers van elektriciteit voorzien. Een geschikte, efficiënte aanbieder was lang niet zo makkelijk te vinden. De oplossing? Die vonden ze bij zelfstroom. In het bijzonder: bij hun eigen waterstofcentrales van Elugie die ervoor zorgden dat het familiebedrijf compleet onafhankelijk van het stroomnet werd. De duurzame energie sluit naadloos aan bij het merk en de visie van de brouwerij.

Aldus Philippe: “We recupereren ook de restwarmte van de centrales voor ons brouwproces. Daar drink ik er graag eentje op.”

Sinds de installatie van de 3 zelfstroomcentrales in 2016, liet Philippe nog drie extra centrales plaatsen en bleef zo de eigentijdse merknaam van VBDCK verder uitbreiden.