Contacteer Elugie

Of u nu nieuwsgierig bent naar Elugie, een demo of zelfs pers, we staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Hebt u vragen?

Neem contact met ons op

Mail ons
info@elugie.be
Bel ons
+32 15 63 52 21
Social media

Meest gestelde vragen

Gebruikt Elugie aardgas?

Elugie gebruikt waterstofgas. Waterstof kan uit aardgas of uit groengas gewonnen worden. Tot er een waterstofnetwerk komt, gebruiken we het bestaande gasnet om waterstofgas en groengas op te slaan, en zo tot in gebouwen te transporteren. Waterstof uit aardgas geeft een CO2-reductie van 50%, uit groengas tot 98%. Ook Japan, Korea, Duitsland, Nederland, UK en de US starten de waterstofeconomie op deze manier.

Maakt de elektriciteitscentrale lawaai?

We raden u uiteraard af om de elektriciteitscentrale in uw slaapkamer te plaatsen.Maar het geluid is zeer beperkt. De Elugie-centrale heeft immers geen draaiende onderdelen. In een technische ruimte is het niet merkbaar. Het enige geluid dat u heel zacht kan horen, is afkomstig van een kleine ventilator die zorgt voor verkoeling van de elektronica.

Wat gebeurt er als het elektriciteitsnet uitvalt?

Net zoals zonnepanelen valt de Elugie basis centrale uit wanneer het elektriciteitsnet het laat afweten. U kan dit echter opvangen met de uitbreiding Elugie Freedom. Dit is een energiemanagementsysteem. De centrale kan zo energie opslaan en bij stroomuitval het licht aanhouden. In de toekomst kan u met de Freedom uitbreiding ook uw steentje bijdragen om het elektriciteitsnet te balanceren en extra inkomsten te genereren.

Hoeveel ruimte neemt een Elugie centrale in?

De elektriciteitscentrale is niet groter dan een wasmachine, waardoor er in kwasi elk gebouw voldoende ruimte is. Het toestel is 60 x 60cm en heeft een hoogte van 1m. U dient rekening te houden met een deur aan de voorzijde en de rechterkant. Deze moeten open kunnen voor jaarlijks onderhoud en service. Aan de achterzijde hebben we 25cm vrije ruimte nodig voor de aansluitingen.

Is waterstof gevaarlijk?

Onze centrales slaan geen waterstof op, maar zetten deze onmiddellijk om in elektriciteit. Ze zijn perfect veilig. Meer dan 20 sensoren bewaken de werking. Het kleinste lek in de hermetisch afgesloten behuizing wordt onmiddellijk gedetecteerd, en de toevoer automatisch afgesloten. Elugie monitort alles online en plant meteen een interventie in bij storing.

Wat als ik minder dan 10 000kWh/jaar verbruik?

De Elugie centrale kan tot 13 000 kWh elektriciteit produceren en heeft een vaste prijs. Hoe meer er geproduceerd wordt , hoe goedkoper uw stroom. Gebruikt u maar de helft, dan wordt uw elektriciteit dus een stuk duurder dan elektriciteit uit het stroomnet. Verwacht u dat uw verbruik zal stijgen (elektrische wagen, airco, zwembad, warmtepomp…), dan kan u de Elugie elektriciteitscentrale zeker overwegen.

Mr. van der Borghtstraat 58, 2580 Grasheide

Is een Elugie centrale een slimme
overstap voor u?