Waar het om draait

Waar het om draait

Wat Elugie doet, en de mensen die het mogelijk maken

Oprichting

2012

Elugie centrales

300+

Huidige capaciteit in België

450 kW

CO2 bespaard

3.280 ton

Over Elugie

Elugie is dé Belgische voorloper in waterstof elektriciteitscentrales, waarbij waterstof ingenieus wordt omgezet in maatschappelijk verantwoorde elektriciteit voor gebouwen: duurzamer, goedkoper en autonoom.

Al sinds 2000 streven oprichters Bjorn Van Haver en Ruth D’Haese naar duurzame energie voor hun generatie en de generaties die nog komen. Zoals die van hun energieke zonen, Elias en Lukas, aan wie Elugie haar naam dankt (Elias + Lukas + energie).

Als privébedrijf ontwerpt en bouwt, verkoopt en financiert, promoot en exploiteert Elugie haar elektriciteitscentrales volledig zelf, met de deskundige hulp van verschillende nichepartners.

Elugie missie

Elugie streeft naar energievrijheid en 100% duurzame maatschappelijk verantwoorde energie. De kernuitstap die doen we lekker zelf. Wij willen elk gebouw zelf laten voorzien in haar eigen groene energie om een duurzaam verschil te maken voor onze klanten én de planeet.

Energie die CO2-neutraal is (en dus minder vervuilt). Energie die efficiënt wordt opgewekt en opgeslagen (en dus minder verloren gaat). Energie die maximaal onafhankelijk is (en dus minder varieert in prijs). Een echte win-winsituatie voor mens en milieu.

De waarden die ons bedrijf aansturen

 • Liefde

  De verbondenheid van mensen met elkaar en met de aarde

 • Respect

  Eerbied voor de wereld als pad naar 100% duurzaamheid

 • Waarheid

  Een kwalitatief, transparant en correct aanbod voor betaalbare groene energie

 • Passie

  Mensen echt onafhankelijk maken

De mensen achter Elugie

Met de juiste mensen op de goeie plek, stopt Elugie zijn positieve energie in doelgerichte oplossingen voor ieder concreet project. Wij staan voor eerbied en openheid, vertrouwen en toewijding. We beschikken over tonnen aan kennis, en onze passie voor mens en planeet is enorm.

Bjorn Van Haver

CEO

Ruth D’Haese

Mede-oprichter

Nikki Paesen

Marketing & Communicatie

Wim Croes

Energie-expert

Carmen Huygen

Customer Service

Joeri Van Haver

Energie-expert

Christophe Ceulemans

Hoofd service en uitvoering

Koen Van Rompaey

Installatie en Service

Robert Goncear

Head of Growth

Kevin Goncear

Software Product Manager