Bioshop Kamille

Bioshop Kamille

Activiteit: Biologische supermarkt
Provincie: Antwerpen
Klant sinds: 2015
Platform gebruikt: Elugie Power Station

Zo’n 35 jaar geleden kreeg Roel Van Hove de kans om een kleine natuurwinkel in Deurne over te nemen en uit te breiden volgens de ecologische normen van toen.

Van passie naar beroep

Met de nieuwe vestiging kon de shop tot een stevige zaak uitgroeien en kreeg Roel de kans om van zijn passie zijn beroep te maken. Zo had hij als doel om met zijn ecologische buurtwinkel “op te boksen tegen de warenhuisketens”.

In 2013 was het tijd voor verbouwingen. Het dak werd vernieuwd en extra geïsoleerd met gerecycleerde materialen, LED-verlichting werd opgehangen en de ramen werden vervangen door hoogrendementsglas.
“We wilden zo veel mogelijk verduurzamen,” vertelt Roel.

``We wilden zo veel mogelijk verduurzamen``

ROEL VAN HOVE , GEMEENTE SCHILDE

Direct verkocht

Om de volgende stap naar groen ondernemen te zetten, besloot Roel in eerste instantie te bekijken of zonne energie de efficiëntste groene stroom optie was. Zonnepanelen bleken toch niet de efficiëntste optie voor zijn winkel. Tijdens het vergelijkingsproces kwam Roel echter toevallig bij Elugie terecht.

“In de showroom zag ik de 2de exemplaar van de Elugie-elektriciteitscentrale staan. Ik vroeg naar uitleg en samen met mijn architect nam ik al snel de beslissing: het 3de en 4de model van toestel moesten naar ons toe komen.”

Roel’s zelfstroomcentrales kwamen terecht in zijn privékelder, omdat de winkel geen kelder heeft en het gezin geen andere ruimte had. “De elektriciteit die wordt opgewekt, gebruiken we voor de zaak. De restwarmte zorgt in het privégedeelte voor warm sanitair water”, vertelt Roel.

Nog altijd enthousiast

 

Roel is Elugie-klant van het eerste uur. “De grootste verandering was de enorme besparing: mijn energiefactuur is gehalveerd. Mijn ervaring met Elugie is perfect, en daar zet ik gerust een uitroepteken bij. De service is goed, de mensen zijn vriendelijk. Ik ben nog altijd 100% content.”