Bioshop Kamille

Bioshop Kamille

Activiteit: Biologische supermarkt
Provincie: Antwerpen
Klant sinds: 2015
Platform gebruikt: Elugie Power Station

Roel Van Hove verdiepte zich al in gezonde voeding sinds zijn 24ste. Zo’n 40 jaar geleden kreeg hij de kans om een kleine natuurwinkel over te nemen in Deurne (Antwerpen). Amper 5 jaar later bouwde hij een volledig nieuwe bioshop in Schilde, helemaal volgens de ecologische normen van toen.

Roel: “Mijn passie voor gezonde voeding begon toen mijn vrouw en ik besloten om aan kinderen te beginnen. Voor mij maakt gezonde voeding een belangrijk onderdeel uit van opvoeding. Ik ging erover lezen en bezocht voordrachten. Zo raakte ik overtuigd dat vegetarische voeding het beste is voor de mens.”

Van passie naar beroep

Door de overname kon Roel zijn overtuiging kwijt in zijn beroep. En met de nieuwe vestiging kon de shop tot een stevige zaak uitgroeien. “Om als buurtwinkel op te boksen tegen de warenhuisketens, moet je professionaliseren, investeren in kwaliteit en zorgen dat je assortiment is afgestemd op wat mensen zoeken. Dankzij mijn overtuiging, doe ik dat nog steeds met plezier.”

De twee volgende Elugie-centrales moesten naar ons toe komen.

ROEL VAN HOVE , GEMEENTE SCHILDE

Direct verkocht

Vijf jaar geleden was het tijd voor verbouwingen. Het dak werd vernieuwd en extra geïsoleerd met gerecycleerde materialen, ledverlichting werd gehangen en de ramen werden vervangen door hoogrendementsglas. “We wilden zo veel mogelijk verduurzamen,” vertelt Roel. “Ik kwam bij Elugie terecht om te praten over zonnepanelen. In de showroom zag ik de 2de Elugie-elektriciteitscentrale in België. Ik vroeg naar uitleg en samen met mijn architect nam ik al snel de beslissing: het 3de en 4de toestel moesten naar ons toe komen.”

De centrales kwamen terecht in de privékelder, omdat de winkel geen kelder heeft en het gezin geen andere ruimte had. “De elektriciteit die wordt opgewekt, gebruiken we voor de zaak. De restwarmte zorgt in het privégedeelte voor warm sanitair water.”

Nog altijd enthousiast

Roel is Elugie-klant van het eerste uur. ‘De grootste verandering was de enorme besparing: mijn energiefactuur is gehalveerd. Mijn ervaring met Elugie is perfect, en daar zet ik gerust een uitroepteken bij. De service is goed, de mensen zijn vriendelijk. Ik ben nog altijd 100% content.”