Immo Optima

Immo Optima

Activiteit: Vastgoed
Provincie: Vlaams-Brabant
Klant sinds: 2018
Platform gebruikt: Elugie Power Station

Dimitri De Donder runt samen met zijn vrouw het vastgoedkantoor Immo Optima in Opwijk. Hij begon 15 jaar geleden, zijn vrouw stapte later mee in de zaak. Intussen werken ze met 9 mensen. Hun motto: Zeg wat je doet en doe wat je zegt.

“De vastgoedsector geeft een enorme voldoening”, lacht Dimitri. “Je helpt kopers hun droomwoning vinden en je neemt verkopers de zorgen uit handen.” Dimitri’s vader was verzekeringsmakelaar. “De liefde voor de makelaardij zit mij duidelijk in het bloed.”

Elektrisch rijden en verbruik op kantoor

Zo’n 4 à 5 jaar geleden is Dimitri elektrisch beginnen rijden. “Nieuwe technologieën boeien me wel. En al ben ik geen man met geitenwollensokken, ik wil doen wat ik kan voor onze aarde. We kochten intussen een tweede elektrische wagen en we willen ons wagenpark verder vergroenen. Daarnaast is er ons kantoor: een herenhuis uit 1906 dat we 10 jaar geleden hebben gekocht. Ondanks de renovatie is zo’n pand niet echt energievriendelijk.” Het waren belangrijke redenen voor het ondernemerskoppel om op zoek te gaan naar een duurzamer en betaalbaar elektriciteitsverbruik.

Ons historisch kantoor en elektrisch wagenpark zijn betaalbaar voor jaren.

DIMITRI DE DONDER, GEMEENTE OPWIJK

No-nonsense

Zonnepanelen zijn voor het historische gebouw geen optie. Dimitri zocht online naar andere mogelijkheden en kreeg suggesties aangereikt. “Een ervan was de waterstofcentrale van Elugie. Ook weer een nieuwe technologie die verder kijkt dan morgen. Ik klikte door en maakte een afspraak. Ik heb een no-nonsense mentaliteit en bij Elugie hebben ze die gelukkig ook. Het ecologische luik was belangrijk, maar zeker ook het financiële. Dat zat goed.”

Factuur en voetafdruk

Immo Optima heeft nu twee centrales in de kelder. De restwarmte gebruiken ze voor sanitair warm water. Dimitri: “Door extra meters die we hebben geplaatst, verbruiken we bewuster en minder. We halen bijna geen energie meer van het net. Zelfs in dit grote pand slagen we erin om onze voetafdruk beperkt te houden. En zoals beloofd, is het kostenplaatje gedaald. Als mensen mij vragen naar de Elugie-centrales raad ik ze zeker aan. Onze slogan is ‘De makelaar die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt’. Bij veel bedrijven komt er van beloftes aan klanten weinig in huis. Dit is bij Elugie anders en daarmee onderscheiden ze zich.”