Immo Optima

Immo Optima

Activiteit: Vastgoed
Provincie: Vlaams-Brabant
Klant sinds: 2018
Platform gebruikt: Elugie Power Station

Dimitri De Donder runt samen met zijn vrouw het vastgoedkantoor Immo Optima in Opwijk. “De vastgoedsector geeft een enorme voldoening”, lacht Dimitri. Hun motto? Zeg wat je doet en doe wat je zegt.

Elektrisch rijden en verbruik op kantoor

Zo’n 4 à 5 jaar geleden is Dimitri elektrisch beginnen rijden. “Nieuwe technologieën boeien me wel. En al ben ik geen man met geitenwollensokken, ik wil doen wat ik kan voor onze aarde.”

Dimitri en zijn vrouw wilden verder verduurzamen. Intussen kocht het koppel een nieuwe elektrische wagen en wilden ze hun wagenpark verder vergroenen. Daarnaast was er het kantoor: een herenhuis uit 1906 dat ze 10 jaar geleden kochten.

“Ondanks de renovatie is zo’n pand niet echt energievriendelijk.” Het waren belangrijke redenen voor het ondernemerskoppel om vorderingen te maken naar een duurzaam en betaalbaar elektriciteitsverbruik. Zonnepanelen waren voor het historische gebouw echter geen optie.

“Ik heb een no-nonsense mentaliteit en bij Elugie hebben ze die gelukkig ook. Het ecologische luik was belangrijk, maar zeker ook het financiële. Dat zat goed.“

DIMITRI DE DONDER, GEMEENTE OPWIJK

No-nonsense mentaliteit

Dimitri zocht online naar andere mogelijkheden en kreeg suggesties aangereikt. “Een ervan was de waterstofcentrale van Elugie. Ook weer een nieuwe technologie die verder kijkt dan morgen. Ik klikte door en maakte een afspraak. Ik heb een no-nonsense mentaliteit en bij Elugie hebben ze die gelukkig ook. Het ecologische luik was belangrijk, maar zeker ook het financiële. Dat zat goed.”

Factuur en voetafdruk

Immo Optima heeft nu twee centrales in de kelder. De restwarmte gebruiken ze voor sanitair warm water. Dimitri: “Door extra meters die we hebben geplaatst, verbruiken we bewuster en minder. We halen bijna geen energie meer van het net. Zelfs in dit grote pand slagen we erin om onze voetafdruk beperkt te houden. En zoals beloofd, is het kostenplaatje gedaald.”

Dimitri is erg trots om een soort voorbeeld te zijn geworden voor zijn klanten. “Als mensen mij vragen naar de Elugie-centrales raad ik ze zeker aan. Onze slogan luidt niet voor niets: “De makelaar die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt’.”