182.000 kWh geproduceerd in 7 jaar aan één derde van de gebruikelijke energieprijs

Wim De Beuckeleer

Activiteit: Arts
Provincie: Antwerpen
Klant sinds: 2014
Platform gebruikt: Elugie Power Station

Vandaag delen we het verhaal van Wim en zijn vrouw. Zij zijn al 7 jaar klant bij Elugie. In deze blogpost beschrijven we de reden waarom ze in eerste instantie op zoek gingen naar voordelige stroomalternatieven en wat ze sinds hun zoektocht bereikten.

Op zoek naar een voordelig en duurzaam alternatief

Wim De Beuckeleer en zijn vrouw werken allebei als arts in verschillende ziekenhuizen. Ze wonen al 10 jaar in hun huis en maakten zo’n 7 jaar geleden plannen voor zwembad. “We wisten dat onze elektriciteitsfactuur fors zou toenemen”, vertelt Wim.  

Om hun stijgende energiefactuur tegemoet te komen, bekeken Wim en zijn vrouw wat hun opties waren. Zo kwamen ze er echter al snel achter dat zonnepanelen niet bij de esthetiek van hun huis en hoge energieverbruik zouden passen. “In ons geval zouden ze heel onsierlijk zijn geweest omdat we ze niet konden camoufleren”, concludeert Wim. 

Ook duurzaamheid speelde een rol in hun beslissing. “Ik probeer absoluut toekomstgericht te denken. We moeten allemaal toch een beetje langetermijnvisie behouden”, vertelt Wim. Zo is het koppel zich naast hun energieverbruik bijvoorbeeld ook bewust van de ecologische voetafdruk die hun voedingsgewoonten en het verbruik van plastic achterlaten op onze planeet.

Ik probeer absoluut toekomstgericht te denken. We moeten allemaal toch een beetje langetermijnvisie behouden

WIM DE BEUCKELEER

Hoger rendement en extra comfort

Vandaag geniet het koppel van een hoog rendement op hun investering in stroom en een hoger gebruiksgemak tegenover 10 jaar geleden. Ze bereikten dit door twee zelfstroomcentrales op basis van waterstof te laten installeren. 

Sinds de installatie van hun eigen Elugie-centrales bereikte het koppel het volgende: 

  • 182,000 kWh geproduceerd in 7 jaar aan één derde van de prijs dankzij gunstige gasprijzen en onafhankelijkheid van prijsfluctuaties op het stroomnet.
  • Het zwembad werd continu verwarmd aan een lage prijs.
  • Alle tuinapparatuur overgeschakeld op zelfstroom van hun eigen centrales.

Conclusie

De afgelopen 7 jaar ontdekten Wim en zijn vrouw nieuwe manieren om te blijven verduurzamen en besparen. Zo hebben ze bijvoorbeeld plannen om het verbruik van fossiele brandstoffen nog meer naar beneden te drijven door een elektrische auto aan te schaffen. 

Naast hun eigen huishouden is hun enthousiasme ondertussen ook op anderen overgesprongen. Het koppel overtuigde namelijk al drie van hun collega’s en vrienden om de overstap naar zelfstroom te maken.