Benieuwd naar meer? Contacteer ons via +32 15 63 52 21 info@elugie.be

Energievrijheid

Met de CHi-elektriciteitscentrale en -SMARTgrid kan u zelf stroom opwekken en opslaan om uw huis of organisatie het hele jaar door van elektriciteit te voorzien, ook als er geen zon of wind is. Daarnaast creëert u volledige energievrijheid dankzij het digitale my CHi-platform, waar u alles beheert: van verbruik en leveranciers tot onderhoud en financiering.

 
Zelf stroom opwekken met een CHi-elektriciteitscentrale

Met uw eigen elektriciteitscentrale kan u zelf elektriciteit opwekken, elke seconde van de dag het hele jaar door. Of u kiest voor traditioneel aardgas of groengas, uw energie wordt aangeleverd via het bestaande gasnet. De brandstofcel kraakt gas (CH4) tot waterstof (H2) en in reactie met de aangevoerde zuurstof uit omgevingslucht wordt elektriciteit opgewekt. Omdat gas altijd voorradig is, is uw elektriciteitsproductie niet seizoensgebonden: u produceert constant energie, ook als er geen zon of wind is.

Dankzij de innovatieve brandstofceltechnologie van Elugie heeft u dus enkel een aansluiting op het gasnet nodig om ter plaatse elektriciteit op te wekken. En een energiecentrale om dat gas om te zetten naar groene stroom.

Lees meer over de elektriciteitscentrale
Zelf stroom opslaan met een CHi-SMARTgrid-batterijsysteem

CHi-SMARTgrid speelt nu al in op de toekomstige elektriciteitsmarkt. Binnen een aantal jaar zal het namelijk interessant zijn om een eigen batterijsysteem te hebben waarmee u zelf overtollige elektriciteit opslaat om later te gebruiken. Momenteel is het nog goedkoper om die overschotten op te slaan in het bestaande net.

Beschikt u naast een CHi-elektriciteitscentrale ook over een CHi-SMARTgrid-batterijsysteem, dan wordt daar alle overtollige energie bewaard die u hebt opgewekt. Zo kan u zelf uw energiereserve aanspreken wanneer u die nodig hebt. U gebruikt ze ’s winters voor extra verwarming, verlichting, om te koken, te douchen, (meer) televisie te kijken … Of u laadt er uw elektrische wagen mee op, het hele jaar door.

Omdat de energieproductie van uw toestel constant blijft en u de stroom ter plaatse kan opslaan, wordt u volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Bij een nationale stroompanne of storing, blijft uw bedrijf, huis, auto, organisatie … gewoon draaien.

Vanaf 2020 verandert de marktwerking rond elektriciteit. Dan kan u uw CHi-SMARTgrid inzetten om het net te balanceren: bij elektriciteitsoverschotten slaat u het teveel aan zelfgeproduceerde elektriciteit op, om die bij een tekort opnieuw in het net te injecteren. Voor het oplossen van die knelpunten in het stroomnet zal u extra inkomsten ontvangen. Met CHi bent u dus klaar voor de toekomst én voor volledige energievrijheid.

Lees meer over het batterijsysteem

Uw energie beheren via het my CHi-platform

Via het my CHi-platform houdt u volledige controle. U kan in alle vrijheid zelf uw energieverbruik beheren, uw besparing controleren of uw CO2-besparing opvragen. U kiest zelf uw groengasleveranciers en bepaalt uw energiekosten via het my CHi-platform, waaraan de handige my CHi-elektriciteitsapp is gekoppeld. Alle administratie, communicatie en informatie wordt transparant en overzichtelijk gebundeld op één centrale plaats. Zo vrij was u nog nooit.

 

Lees meer over de elektriciteitsapp en het communicatieplatform
We voorzien volledig onafhankelijk in eigen energie. Als ondernemers streven we er dagelijks naar om ons bedrijf zo efficiënt mogelijk te maken; met Elugie zetten we een stap in de juiste richting.
Michel FoetsFeestzaal Ten Huize Foets

Meer voordelen:

Besparing

Bespaar tot 40% op
uw energiefactuur.

Besparing
Duurzaamheid

Beperk uw milieu-impact
met groengas.

Duurzaamheid
Bereken uw besparing
of vraag meer info aan onze energie-experts