Benieuwd naar meer? Contacteer ons via +32 15 63 52 21 info@elugie.be

Besparing

De goedkoopste elektriciteit maakt u zelf. Met een CHi-elektriciteitscentrale wekt u ter plaatse elektriciteit op uit waterstof afkomstig uit voordelig groengas. De prijs van gas is tot 8 keer lager dan elektriciteit uit het stroomnet, hierdoor bespaart u tot 40% op uw energiefactuur. Door lokale productie gaat er bovendien gemiddeld 43% minder energie verloren.

 
Energie besparen met CHi

De elektriciteitscentrale produceert lokaal elektriciteit. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook veel efficiënter dan het elektriciteitsnet. Klassieke energiecentrales zetten gemiddeld amper 40% van de energie om in elektrische stroom, de rest vloeit af als warmte. Bovendien gaat er ook gemiddeld 12% verloren tijdens het transport, omdat netstroom grote afstanden moet afleggen naar de eindgebruikers.

Met CHi kan u heel wat energie besparen. De waterstofelektriciteitscentrale is de kleinste en meest efficiënte energiecentrale ter wereld, met een totaalrendement tot 90%. De brandstofcel zet maar liefst 60% van de aangeleverde energie om in bruikbare elektriciteit. De 30% warmte die vrijkomt bij het productieproces wordt gerecupereerd voor verwarming of warm water (in samenwerking met een warmtepomp, gasketel of ander soort verwarming).

Goedkoop elektriciteit opwekken met CHi

CHi werkt op waterstof uit groengas – een energiebron die maar liefst acht keer goedkoper is dan elektriciteit van het net en minder onderhevig aan prijsschommelingen. Daardoor kan u rekenen op een besparing tot maar liefst 40% op uw energiefactuur. Sterker nog: dankzij slimme forecasting-software kan het my CHi-platform voorspellen hoeveel gas u en de Elugie-community zullen verbruiken op bepaalde momenten. Die gedetailleerde voorspellingen resulteren in de goedkoopste gasprijzen voor elk afzonderlijk lid van de Elugie-community.

De laatste tien jaar steeg de elektriciteitsprijs gemiddeld met 8% per jaar. Door de sluiting van de kerncentrales zal de prijs van elektriciteit (nog sterker) blijven stijgen. De prijs van (groen)gas blijft vrij constant, met een gemiddelde prijsgroei van 2%. Kiezen voor CHi is dus kiezen voor de voordeligste energie, voor nu én voor later.

Bereken uw besparing
Lees meer over de elektriciteitscentrale
Met de mini-energiecentrales verbruiken we voor een goedkoper tarief dan voordien met het nachttarief. Mijn besparingen op mijn energiefactuur zijn enorm.
Willem VerlooyBroodboetiek Verlooy

Meer voordelen:

Energievrijheid

Word onafhankelijk van het electriciteitsnet.

Energievrijheid

Duurzaamheid

Beperk uw milieu-impact
met groengas.

Duurzaamheid
Bereken uw besparing
of vraag meer info aan onze energie-experts