Maak uw keuze uit volgende huurkoop formules

Bereken uw elektriciteitsprijs met Elugie

 • Elugie Basic

  • Uw eigen Elugie-centrale
  • Full omnium service-garantie
  • Toegang tot het Elugie-platform
  • Groepsaankoop gas via de Elugie-community
 • Elugie Eco

  • Uw eigen Elugie-centrale
  • Full omnium service-garantie
  • Toegang tot het Elugie-platform
  • Groepsaankoop gas via de Elugie-community
  • Groengas, volledig CO2 neutraal
 • Elugie Freedom

  • Uw eigen Elugie-centrale
  • Full omnium service-garantie
  • Toegang tot het Elugie-platform
  • Groepsaankoop gas via de Elugie-community
  • Groengas, volledig CO2 neutraal
  • Noodstroom bij netuitval
  • Smart grid ready

* In bovenstaande maandprijzen zitten alle kosten inbegrepen om zelf elektriciteit te produceren met Elugie. De kosten voor de financiering van de centrale op 10 jaar, lokale subsidies en fiscale voordelen voor bedrijven, het waterverbruik, het gas of groen gasverbruik, prosumententarief, full service en garantie contract, inflatie van de energie prijzen (5% per jaar voor elektriciteit en 2% per jaar voor gas en service contract), btw zijn inbegrepen

Wat onze klanten vertellen over Elugie

Jeroen & Anneleen, gemeente Oudenburg

Jeroen & Anneleen, gemeente Oudenburg

Stijgende energieprijzen wegen niet meer op de toekomst van onze zaak.

Luc Verstraeten, gemeente Sint-Katelijne-Waver

Luc Verstraeten, gemeente Sint-Katelijne-Waver

Door hun compacte formaat passen de units perfect in de historische site.

Johan Heylen, gemeente Wiekevorst

Johan Heylen, gemeente Wiekevorst

Ik bespaar op elektriciteit en investeer tegelijk in het gebouw, waardoor de brasserie in waarde stijgt.

Keuze van betaling

Ontdek de financieringsopties

ELUGIE HUURKOOP Enkel voor KMO’s
3 maand
16%
Elugie
-
Ja, met 2 - 3,52% rente
5 - 10 jaar
BANKFINANCIERING
0,-euro
-
U
Ja, met 1,3 - 2% rente
5 - 10 jaar
EIGEN MIDDELEN
100%
-
U
-
5 dagen
ELUGIE HUURKOOP Enkel voor KMO’s BANKFINANCIERING EIGEN MIDDELEN
Aanbetaling 3 maand 0,-euro 100%
Afkoopsom 16% - -
Eigendom Elugie U U
Subsidie
Fiscaal voordeel -
Maandelijkse betaling Ja, met 2 - 3,52% rente Ja, met 1,3 - 2% rente -
Productie garantie
Energie monitoring met my Elugie
Service en garantie
Betalings termijn 5 - 10 jaar 5 - 10 jaar 5 dagen

Meest gestelde vragen

Wat als ik minder dan 10 000kWh/jaar verbruik?
De Elugie centrale kan tot 13 000kWh elektriciteit produceren en heeft een vaste prijs. Hoe meer ze produceert, hoe goedkoper uw stroom. Gebruikt u maar de helft, dan wordt uw elektriciteit dus duurder. Verwacht u dat uw verbruik zal stijgen (elektrische wagen, airco, zwembad, warmtepomp...), dan kan u de Elugie elektriciteitscentrale zeker overwegen.
Hoeveel kost een Elugie elektriciteitscentrale?
Per 13 000kWh verbruik wordt één centrale geplaatst. Uw verbruik bepaalt hoeveel er nodig zijn. Eigenlijk kost een centrale u niks. Deze betaalt zichzelf terug met de besparing die vanaf dag 1 gerealiseerd wordt. Per centrale betaalt u (met eigen middelen of bankfinanciering) € 19.000 - € 2.246 (Vlaamse premie) + € 6.000 (gemiddelde installatie kost, afhankelijk van de warmte recuperatie). Bedrijven kunnen intekenen op de Elugie huurkoop formule aan circa € 185 per maand en per centrale. Bovenstaande prijzen excl. btw.
Zijn zonnepanelen niet beter?
De zon is een mooie, duurzame energiebron, maar niet altijd beschikbaar. Een thuisbatterij kan zonne-energie maar een aantal uren opslaan. Het overschot van overdag kan u ’s avonds nog gebruiken, maar elektriciteit van in de zomer kan u niet bewaren voor de winter. Met Elugie wekt u het hele jaar door continu en goedkoper elektriciteit op. Uw productie is niet seizoensgebonden, en bij gebruik van groengas eveneens 100% CO2-neutraal.
Kan de centrale ook voor verwarming zorgen?
De Elugie centrale produceert in de eerste plaats elektriciteit. Daarbij komt een beperkte restwarmte vrij, die nuttig ingezet kan worden als voorverwarming van sanitair water, vloerverwarming, zwembad of andere verwarming op lage temperatuur. Een centrale kan per dag 200l water op 60° verwarmen. De Elugie centrale vervangt uw verwarming niet. Daarvoor heeft u nog steeds een klassiek verwarmingssysteem nodig zoals een gasketel, warmtepomp...
Hoe lang gaat de Elugie centrale mee?
Door het Full Omnium service- en garantiecontract is er geen einde levensduur. Elugie bewaakt de installatie via het internet en maakt afspraken voor de noodzakelijke service. De centrale werkt op waterstof, water en zuurstof (lucht), die worden gezuiverd door ingebouwde filters. De filters worden jaarlijks vervangen om de levensduur van de centrale te garanderen. Het hart van de installatie, de brandstofcel, wordt elke 4 tot 5 jaar vervangen. Dit alles valt binnen het service-garantie contract.
Hoe werd mijn besparing berekend?
Onderstaande grafiek toont uw besparing met de Elugie centrale t.o.v. van traditionele elektriciteit via het net. In de berekening zitten alle kosten inbegrepen, ook de huur/koop en full service van uw elektriciteitscentrale. Hier kan u duidelijk zien dat de centrale 100% betaald wordt met de besparing die maandelijks gerealiseerd wordt.* De jaarkost voor elektriciteit via het net (incl. netbeheerskosten enz.) stijgt 8% per jaar (gebaseerd op de gemiddelde stijging van de laatste 10 jaar, bron: www.vreg.be).
** De jaarkost voor elektriciteit via Elugie (incl. gaskost, all-in-service- en garantiecontract, taksen op het net en financiering van de Elugie centrale) is goedkoper en stabieler, alleen de gaskost (die slechts 20% van de totaalkost uitmaakt) stijgt gemiddeld 2% per jaar (bron: www.vreg.be). Ga voor energievrijheid met Elugie.