Benieuwd naar meer? Contacteer ons via +32 15 63 52 21 info@elugie.be

Over ons

Elugie is dé Belgische voorloper in waterstofelektriciteitscentrales, waarbij waterstof ingenieus wordt omgezet in maatschappelijk verantwoorde elektriciteit voor gebouwen: duurzamer en goedkoper, klaar voor echte energievrijheid én voor de toekomst.

Al sinds 2000 streven oprichters Bjorn Van Haver en Ruth D’Haese naar duurzame energie voor hun generatie en de generaties die nog komen. Zoals die van hun energieke zonen, Elias en Lukas, aan wie Elugie haar naam dankt (Elias + Lukas + energie).

Als privébedrijf ontwerpt en bouwt, verkoopt en financiert, promoot en exploiteert Elugie haar elektriciteitscentrales volledig zelf, met de deskundige hulp van verschillende nichepartners.

Onze missie

Elugie streeft naar energievrijheid en 100% duurzame maatschappelijk verantwoorde energie. Wij willen elk gebouw zelf laten voorzien in haar eigen groene energie om een duurzaam verschil te maken voor onze klanten én de planeet. Energie die CO2-neutraal is (en dus minder vervuilt). Energie die efficiënt wordt opgewekt en opgeslagen (en dus minder verloren gaat). Energie die maximaal onafhankelijk is (en dus minder varieert in prijs). Een echte win-winsituatie voor mens en milieu.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Ook voor haar eigen onderneming, kiest Elugie voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo werken wij in een energie- en CO2-neutraal kantoorgebouw en verplaatsen we ons met wagens en onze eigen luchtballon op groengas.

Energie- en CO2-neutraal kantoorgebouw

Eigen waterstofelektriciteitscentrale met SMARTgrid-batterijsysteem (en zelfs de mogelijkheid om autonoom off-grid, los van het net, te werken).
Duurzame isolatie met natuurlijke materialen.
Ledverlichting met minimale energievraag.

 

Wagens en Elugie-luchtballon op groengas

Wagens: groengas (CNG) met Europees certificaat ‘garantie van oorsprong’ (GO).
Ecologische warmeluchtballon: symbool voor duurzaamheid en energievrijheid, 80% minder verbruik dankzij dubbelgeïsoleerde wand (uniek in de wereld).

Team België

Met de juiste mensen op de juiste plaats, zet team Elugie haar positieve energie om in gerichte oplossingen voor elk specifiek project. Wat u van ons mag verwachten? Respect en openheid, vertrouwen en betrokkenheid, tonnen kennis over en passie voor hernieuwbare energie. En uiteraard de beste service, zowel persoonlijk als via het my CHi-platform.

myCHi-platform
Bjorn Van Haver
CEO

Mijn doel is terugkeren naar energievrijheid en dit met 100% hernieuwbare energie, vanuit een passie voor verandering en creatie van een betere wereld.

Ruth D’Haese
Mede-oprichter

Waar ik ’s morgens voor opsta is een verlangen om het leven te beleven vanuit mijn volle kracht. Hierbij kan ik niet anders dan meewerken aan een nieuwe aarde waar vrijheid een kernwaarde is voor elk levend wezen.

Nikki Paesen
Marketing & Communicatie

De afwisseling en uitdagingen in mijn job zijn mij op het lijf geschreven. Bijdragen aan een betere toekomst voor onze én de volgende generaties is daarbij de kers op de taart!

Wim Croes
Energie-expert

Mijn passie? Mensen begeleiden naar een zo groot mogelijke, duurzame energievrijheid met een financieel onderbouwd model voor nu en de toekomst.

Olivier Coosemans
Energie-expert

Vanuit mijn passie voor technologie en vooruitgang, begeleid ik onze klanten met plezier richting energievrijheid en dit op een duurzame manier waarbij we ons milieu een handje helpen.

Bert Ostyn
Energie-expert

Ik heb het voorrecht een product te mogen vertegenwoordigen dat onze klanten en de wereld echt iets bijbrengt. 24/7 een eigen productie van energie, op een ecologische én economische manier, dat is een mooi verhaal!

Christophe Ceulemans
Hoofd service en uitvoering

Toestel per toestel installeren, waarbij je weet dat het werkelijk zorgt voor een verandering in het energielandschap, daar geloof ik in! De goede werksfeer vind ik verder een van de grootste troeven.

Koen Van Rompaey
Installatie en Service
Kris Dewit
Installatie en Service
Vacature(s)
Geloof je in ons verhaal?

Wie gelooft in ons verhaal, mag ons daar altijd van overtuigen: bekijk alvast onze vacatures.

Team UK

Ian Campbell
Market Development Advisor

The energy supply world in the UK is going through a major transformation and I believe we have a duty to embrace any technology that can take us closer to achieving 100% renewable energy.

Peter Franklin
Strategy and Business Development Advisor

Transitioning to a smart low carbon world is a priority – and Elugie can contribute an important piece of the jigsaw.

Steve Thomas
Sales and Marketing Director

I am passionate about improving the way that we use energy. The impact that we all have on the environment can be reduced if individuals take ownership of their energy production, efficiency and emissions!

Mike Thomas
Commercial Director

Technological improvements cannot change the world without intelligent and financially beneficial delivery. I am driven to facilitate the implementation of technology in a collaborative and open fashion.

Benieuwd wie al koos voor Elugie?

Bekijk onze referenties
Bereken uw besparing
of vraag meer info aan onze energie-experts