Dirk Vandenbergh

Aandeel eigen productie
Voor Elugie 0%
Nu met Elugie 80%
Energiekost over periode 15 jaar
Voor Elugie 98.200 €
Nu met Elugie 59.800 €
CO₂ besparing
Voor Elugie 13 ton/jaar
Nu met Elugie -40%

Dirk Vandenbergh

Particulier: Residentieel
Provincie: Antwerpen
Klant sinds: 2016
Platform gebruikt: Elugie Power Station

Dirk Vandenbergh is 53, gehuwd en heeft twee kinderen. Hij is al meer dan 30 jaar actief in de verzekeringswereld. Als eigenaar van een kantoor met 25 medewerkers, gaat hij voor efficiëntie en slimme keuzes. In het weekend ontspant hij zich met vrienden als wielertoerist.

Dirk heeft een huis in pastorijstijl met buitenzwembad. Na installatie van een warmtepomp was hij niet zo blij met zijn energiefactuur. Het verbruik ging omhoog. Hij wilde een manier vinden om de elektriciteitskost te doen dalen. Zonnepanelen had hij liever niet, want die doen afbreuk aan het uitzicht van zijn woning.

Grondig overwegen 

“Een klant vertelde me dat ik beter koos voor een micro-warmtekrachtkoppeling. Omdat ik een leek ben op het vlak van energie, wilde ik er zelf eerst meer over weten. Ik sprak met mensen van Thomas More in Geel en van het Vito in Mol. Zij werkten aan projecten hierrond. Ongeveer een jaar lang heb ik low profile kennis opgedaan. Ik weet graag waarvoor ik kies.”

Na alle info en kennis die Dirk verzamelde, viel zijn keuze op de waterstofcentrale van Elugie. “Een onopvallende, groene oplossing die mijn elektriciteitskost heel duidelijk heeft doen dalen, ook al produceert de centrale nog niet alle elektriciteit die ik nodig heb, omdat ik beschik over een warmtepomp, een elektrische wagen en een zwembad.”

De vooropgestelde prestaties worden behaald.
``Elugie they walk like they talk``

DIRK VANDENBERGH, GEMEENTE WESTERLO

Restwarmte

De centrale staat onopvallend in de kelder, de technische ruimte van de woning. De restwarmte wordt gebruikt voor het verwarmen van sanitair water. “We beschikken intussen over twee boilers, die ruim volstaan. In de winter wordt er meer restwarmte gebruikt voor warm water, zoals een warme douche of bad. In de zomer ligt de temperatuur in de kelder nu zo’n 8 à 9 graden hoger.”

Geen valse beloftes

“Het toestel staat hier intussen 5 jaar en ik ben nog steeds tevreden. Het contact met Elugie is echt prima. De verkennende gesprekken waren open en constructief. Wat gezegd werd en op papier beloofd, is ook in werkelijkheid het geval. Vaak zie je in folders 100 staan en krijg je 80. In de folder van Elugie stond dat het toestel 13 080kWh opwekt, en dat is exact zo. Alles is eerlijk, correct en juist. Moest er iets negatiefs te melden zijn, dan zou ik dat ook doen.”