Dirk Vandenbergh

Dirk Vandenbergh

Particulier: Residentieel
Provincie: Antwerpen
Klant sinds: 2016
Platform gebruikt: Elugie Power Station

Dirk Vandenbergh is 53, gehuwd en heeft twee kinderen. Hij is al meer dan 30 jaar actief in de verzekeringswereld. Als eigenaar van een kantoor met 25 medewerkers, gaat hij standaard voor efficiëntie en slimme keuzes.

Dit geldt ook voor zijn huishouden. Om zijn zwembad te verwarmen koos hij voor een warmtepomp. Kort na de installatie was hij echter niet zo blij met zijn energiefactuur. “Het energieverbruik ging erg omhoog”, vertelt Dirk. 

Hij wilde een manier vinden om de elektriciteitskost te doen dalen. Zonnepanelen had hij liever niet, want die doen afbreuk aan het uitzicht van zijn woning.

Grondig overwegen

“Een klant vertelde me dat ik beter koos voor een micro-warmtekrachtkoppeling. Omdat ik een leek ben op het vlak van energie, wilde ik er zelf eerst meer over weten. Ongeveer een jaar lang heb ik low profile kennis opgedaan. Ik weet graag waarvoor ik kies.”

Na alle info en kennis die Dirk verzamelde, viel zijn keuze op de waterstofcentrale van Elugie. “Een onopvallende, groene oplossing die mijn elektriciteitskost heel duidelijk heeft doen dalen, ook al produceert de centrale nog niet alle elektriciteit die ik nodig heb, door de warmtepomp, elektrische wagen en het zwembad.”

Hij beschrijft de verkennende gesprekken als “open en constructief”. Zo vertelt Dirk: “Wat gezegd werd en op papier beloofd, is ook in werkelijkheid het geval. Vaak zie je in folders 100 staan en krijg je 80. In de folder van Elugie stond dat het toestel 13.000 kWh opwekt, en dat is ook zo.”

``Een onopvallende, groene oplossing die mijn elektriciteitskost heel duidelijk heeft doen dalen``

DIRK VANDENBERGH, GEMEENTE WESTERLO

Ook restwarmte wordt gebruikt

De centrale staat al vijf jaar onopvallend in de kelder, de technische ruimte van de woning. De restwarmte wordt gebruikt voor het verwarmen van sanitair water.

Over de koers van 15 jaar bespaart Dirk met Elugie zo’n 40% op zijn totale energierekening. Zijn jaarlijkse CO² uitstoot? Die ging van 13 ton naar 7,8 ton. Die vooropgestelde prestaties worden behaald. “Elugie, they walk the talk” aldus Dirk.